Publicerad 1982 | Lämna synpunkter |
SPAGHETTI spagät4i l. SPAGETTI spagät4i, sbst. sg. o. pl., ss. sbst. sg. r., best. -n, pl. (om portioner) =.
kok. i sg. l. pl., koll.: (från Italien stammande) maträtt framställd av glutenrikt vetemjöl i form av långa trådar (som serveras hela l. klippta); jfr MAKARONER, NUDEL a, VERMICELLER. Der (dvs. i Rom) tysk och dansk på ”kneipen” tumla om, / i hjertat glada åt ett fat spagetti. Heidenstam Vallf. 196 (1888). Kokta spaghetti beredes på samma sätt (som makaroner) men brytes ej sönder. StKokb. 168 (1940).
-VÄSTERN. (ngt vard.) (ss. skämts. o. nedsättande beteckning på) vilda västernfilm producerad i Italien. DN 1969, nr 283, s. 5.
Spalt S 9077 band 29, 1982